Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Παρασκευή 03 Ιουλ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • gr.jpg
 • anc.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg
 • photo 31.jpg
 • photo 2.jpg
 • photo 1.jpg

Συνεργασία με τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Εκτύπωση PDF

Το Συντονιστικό Γραφείο σύναψε συνεργασία με τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την ενίσχυση της ελληνομάθειας στις χώρες ευθύνης του.

Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Συντονίστριας για ενίσχυση των βιβλιοθηκών των τμημάτων ελληνικής γλώσσας με ιδιάιτερη θέρμη και προσέφερε 50 τίτλους βιβλίων στα Σχολεία της Μαριούπολης.

231

Επιπλέον, η κ. Μαίρη Κορομπίλη-Κρητικού, μέλος της ΙΒΒΥ Ελλάδος, προσέφερε από την προσωπική της βιβλιοθήκη 15 τίτλους βιβλίων στη Ελληνική κοινότητα Τούλτσεας στη Ρουμανία .

Ευχαριστούμε την πρόεδρο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, κ. Βασιλική Νίκα, τα μέλη του Δ.Σ. του Κύκλου και την κ. Μαίρη Κρητικού για την αμέριστη υποστήριξη στο έργο μας. Η προσφορά αυτή ελπίζουμε ότι θα είναι η αρχή μίας γόνιμης συνεργασίας.

4

Παρουσία της Γενικής Προξένου της Μαριούπολης κ. Γεωργοπούλου Ελένης, η Συντονίστρια παραδίδει τίτλους βιβλίων και εποπτικό υλικό στο 47ο Σχολείο Μαριούπολης.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης