Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Δευτέρα 13 Ιουλ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • gr.jpg
 • photo 2.jpg
 • photo 31.jpg
 • anc.jpg
 • photo 1.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg

25η Μαρτίου στη Σόφια

Εκτύπωση PDF

Με ξεχωριστή λαμπρότητα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και προσκεκλημένοι, τιμήσαμε σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στην αίθουσα "Στέφαν Γκέτσεβ" του ελληνικού Προξενείου στη Σόφια.

Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, οι μαθητές μας παρουσίασαν το πρόγραμμά τους, που με πολύ μεράκι, αγάπη και φαντασία ετοίμασαν μαζί με τους δασκάλους τους. Μια πολύ όμορφη και επίκαιρη γιορτή, που μέσα από την παρέλαση των μαθητών , τα θεατρικά, τους χορούς και τα τραγούδια, αποτιμήσαμε φόρο τιμής στους αγωνιστές του 21.

Ξεχωριστή τιμή για μας και το σχολείο μας, η παρουσία του Έλληνα πρέσβη κ. Στοΐδη, του πρέσβη της Κύπρου κ. Αυγουστίδη, του Έλληνα πρόξενου κ. Κρητικού, διπλωματικών εκπροσώπων , του προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου "Οδ. Ελύτης" κ. Λαφτσή και των μελών του Δ.Σ., εκπροσώπων του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών μας και των φίλων του σχολείου μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τις διπλωματικές αρχές για την παραχώρηση της αίθουσας "Στ. Γκέτσεβ".

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης