Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Πέμπτη 09 Απρ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • photo 31.jpg
 • gr.jpg
 • anc.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg
 • photo 2.jpg
 • photo 1.jpg

Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο

Εκτύπωση PDF

Σας κοινοποιούμε πρόσκληση που λάβαμε από τη συνάδελφο κ. Μουζακίτη που υπηρετεί στη Ρουμανία

Αξιότιμοι συνάδελφοι

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στο διεθνές επιστημονικό συμπόσιο που θα λάβει χώρα στο Ιάσιο στις 3-5 Νοεμβρίου 2016 και συνδιοργανώνεται από την Έδρα Σλαβικών Σπουδών και το Λεκτοράτο Νεοελληνικών Σπουδών του Παν/μίου AL.I.CUZA του Ιασίου υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι.

Το θέμα του Συμποσίου είναι

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΛΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΘΩΣ – AΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ–ΙΑΣΙΟ– ΚΙΕΒΟ – ΜΟΣΧΑ

Στο συμπόσιο παίρνουν μέρος περίπου 70 καθηγητές, ερευνητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές από πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της Ρουμανίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Μολδαβίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Με τιμή
Αγγελική Μουζακίτη

Λεκτοράτο Νεοελληνικών Σπουδών

Παν/μίου Al.I.CUZA του Ιασίου

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης