Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Δευτέρα 13 Ιουλ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • glossaellinikifeb.jpg
 • photo 1.jpg
 • anc.jpg
 • photo 31.jpg
 • gr.jpg
 • photo 2.jpg

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ του "ΟΧΙ" ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Εκτύπωση PDF

Το Τ.Μ.Γ της Μόσχας τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο του, όπως και καθε χρόνο. Η γιορτή ήταν εστιασμένη στα παιδιά την εποχή του πολέμου και της κατοχής. Την πείνα, τα συσσίτια αλλά και την αντίσταση που προέβαλαν προκαλώντας δολιοφθορές στα γερμανικά φορτηγά, κλέβοντας κουραμάνες αλλά και μεταφέροντας σημαντικές πληροφορίες στους 'Ελληνες αγωνιστές και τους συμμάχους. Μέσα από θεατρικά, τραγούδα και ποιήματα οι μικροί μαθητές απέδωσαν το κλίμα της εποχής χαριζοντας σε γονείς και δασκάλους περηφάνια και συγκίνηση. Η μουσικός του σχολείου κα Ινέσσα Εφραιμίδου μύησε τα παιδιά στα τραγούδια της Βέμπο και πολλά άλλα τραγούδια της εποχής και τα συνόδευε στο πιάνο.


Ανήμερα της 28ης, το απόγευμα μικροί μαθητές μας εκπροσώπησαν και στην επετειακή εκδήλωση του Κ.Ε.Π Μόσχας. Στη γιορτή συμμετείχαν και οι μαθητές του Γυμνασίου Όλυμπος 1450 (πρώην 551). Ενώ οι μαθητές του Γυμνασιου Μητροπολίτη Πλάτωνα, την ίδια μέρα, γιόρτασαν την επέτειο στο σχολείο τους.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης