Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Παρασκευή 07 Αυγ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • photo 1.jpg
 • anc.jpg
 • photo 2.jpg
 • gr.jpg
 • photo 31.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg

Διεθνείς συνεργασίες για το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου

Εκτύπωση PDF

Το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου «Αθηνά» τη Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017, για πρώτη φορά στην ιστορία του, πήρε μέρος σε διεθνή ημερίδα με θέμα:“Education around the world: Quality of human relations in learning process- Globalization and traditionalism-Technologies and the continuous changing professions”Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Dr. Florian Colcean και της IRSCA Gifted Education.Την ημερίδα παρακολούθησαν, εκτός των άλλων ομιλητών και παρευρισκομένων, ο Dr. R. Chandra , Πρέσβης της Ινδίας, η κα Adriana Brummell, εκ μέρους του Πρέσβη της Μ. Βρετανίας, και η κα Emel Sinjari, εκ μέρους του Πρέσβη του Ιράν.Την Ελλάδα και το Σχολείο εκπροσώπησε η Διευθύντρια, κα Τσιώση Μαργαρίτα.Το θέμα της παρουσίασης ήταν “The Educational System Of Greece: The case of intercultural Schools”.Η διεθνής προβολή και απήχηση του Σχολείου ήταν τεράστια και ανοίγουν νέες προοπτικές συνεργασίας σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

sem1sem2

Την Πέμπτη, 11 Μαίου 2017, σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης της 17 Μαρτίου 2017, πήρε μέρος σε διεθνή ημερίδα με θέμα:"Education's key in global challenges ".Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Dr. Florian Colcean και της IRSCA Gifted Education.Την ημερίδα παρακολούθησαν, εκτός των άλλων ομιλητών και παρευρισκομένων, η Dr. Simona –Valentina Malescu, o Dr. Bogdan Milescu, η Ximena Reyes, ο Kendall Peet Διευθυντής του IBSB και πολλοί εκπρόσωποι χωρών και διεθνών εκπαιδευτικών οργανισμών.Την Ελλάδα και το Σχολείο εκπροσώπησε η Διευθύντρια, κα Τσιώση Μαργαρίτα.Η υποδοχή του Σχολείου ήταν πολύ ενθουσιώδης καθώς είχε κάνει θετική εντύπωση η συμμετοχή του στην πρώτη συνάντηση.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης