Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Τετάρτη 21 Οκτ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • photo 31.jpg
 • photo 2.jpg
 • gr.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg
 • photo 1.jpg
 • anc.jpg
Επιμόρφωση

Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο

Εκτύπωση PDF

Σας κοινοποιούμε πρόσκληση που λάβαμε από τη συνάδελφο κ. Μουζακίτη που υπηρετεί στη Ρουμανία

Αξιότιμοι συνάδελφοι

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στο διεθνές επιστημονικό συμπόσιο που θα λάβει χώρα στο Ιάσιο στις 3-5 Νοεμβρίου 2016 και συνδιοργανώνεται από την Έδρα Σλαβικών Σπουδών και το Λεκτοράτο Νεοελληνικών Σπουδών του Παν/μίου AL.I.CUZA του Ιασίου υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι.

Το θέμα του Συμποσίου είναι

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΛΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΘΩΣ – AΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ–ΙΑΣΙΟ– ΚΙΕΒΟ – ΜΟΣΧΑ

Στο συμπόσιο παίρνουν μέρος περίπου 70 καθηγητές, ερευνητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές από πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της Ρουμανίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Μολδαβίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Με τιμή
Αγγελική Μουζακίτη

Λεκτοράτο Νεοελληνικών Σπουδών

Παν/μίου Al.I.CUZA του Ιασίου

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΙΡΙΝΑΣ ΚΟΒΑΛΕΒΑ

Εκτύπωση PDF

Σας κοινοποιούμε πρόσκληση για συμμετοχή σε Διεθνές Συνέδριο Ελληνικών Σπουδών.

Από 24 έως και 28 Απριλίου 2017 το Τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ της Μόσχας διοργανώνει το 4o Διεθνές Συμπόσιο, αφιερωμένο στη μνήμη της διαπρεπούς συναδέλφου Ι.ΙΚοβαλέβα, ο κύκλος των ερευνητικών ενδιαφερόντων της οποίας περιλάμβανε τημελέτη της ελληνικής λογοτεχνίας, του πολιτισμού και της γλώσσας σε όλη τηδιαχρονική άνθιση του ελληνικού κόσμου.

Για το λόγο αυτό, η Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου αποφάσισε να χωρίσει τις εργασίες του σε κλασσικό,μεσαιωνικό και σύγχρονο τμήμα των ελληνικών σπουδών. Καθόσον η Ιρίνα Κοβαλέβα υπήρξε διαπρεπής μεταφράστρια της νεοελληνικής λογοτεχνίας,αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το Συμπόσιο με στρογγυλή τράπεζα, αφιερωμένη σε θέματα ποιητικής μετάφρασης από τα ελληνικά στα ρωσικά.

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο Συμπόσιο μεεπιστημονική ανακοίνωση. Σας παρακαλούμε να στείλετε τη δήλωση συμμετοχής μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στην Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου στηνηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. έως 31 Δεκεμβρίου του 2016. Γλώσσες εργασίας του Συμποσίου θα είναι η ρωσική, η ελληνική και ηαγγλική. Η διάρκεια των ανακοινώσεων έως 15 λεπτά. Μετά από κάθε ανακοίνωση προβλέπεται συζήτηση (5 λεπτά).

Πληροφορίες για την αποδοχή της συμμετοχής σας στο Συνέδριο θα λάβετε έως 15 Ιανουαρίου του 2017.

ΕΚ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣΕΚ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 ОРГКОМИТЕТ Бибиков М.В. (председатель)Климова К.А. (секретарь) +79162154211Нестеров А.В. +79031206312Солопов А.И.Тресорукова И.В.+79857630056Тупикина Е.В.Варламов А.А

 


Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης