Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Δευτέρα 13 Ιουλ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • glossaellinikifeb.jpg
 • photo 2.jpg
 • gr.jpg
 • photo 1.jpg
 • photo 31.jpg
 • anc.jpg
Ρουμανία

Η 25η Μαρτίου στο Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου

Εκτύπωση PDF

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου διοργάνωσε εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Οι μαθητές του σχολείου μας μέσα από ποιήματα, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και χορούς θύμησαν σε όλους τους παρευρισκόμενους ένδοξες ιστορικές στιγμές των προγόνων μας.

Περισσότερα...
 

Επίσκεψη στο Διαδραστικό Μουσείο

Εκτύπωση PDF

Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και των Α΄ και Β΄ τάξεων του Δημοτικού του Ελληνικού Σχοελίου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ" επισκέφθηκαν το Διαδραστικό Μουσείο «ORASELUL CONOASTERII» στο Βουκουρέστι, όπου και μυήθηκαν στα μυστικά του μαγνητισμού και του ηλεκτρισμού.

 

Εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο στο Ιάσιο

Εκτύπωση PDF

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Ιάσιο

Συνδιοργανωτές: Ελληνική Κοινότητα Ιασίου και Λεκτοράτο Νεοελληνικών Σπουδών Ιασίου

Προσκεκλημένοι: Καλλιτεχνικό Συγκρότημα ‘’Πέλλα’’ από τα Γιαννιτσά

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ώρα 09.30: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο για τους πεσόντες στο Σκουλένι

Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφάνων και ομιλίες στην Εκκλησία των Τριών Ιεραρχών στο Ιάσιο

Περισσότερα...
 

Δραστηριότητες του Λεκτοράτου Νεοελληνικών Σπουδών του ΠανεπιστημίουAL.I.CUZA του Ιασίου

Εκτύπωση PDF
Γενικά στοιχεία

Το Λεκτοράτο Νεοελληνικών Σπουδών ιδρύθηκε το 1974 και ανήκει στη Φιλολογική Σχολή του Παν/μίου Al.I.Cuza του Ιασίου. Δύο είναι οι βασικοί άξονες της δραστηριότητάς του από την αρχή της ίδρυσής του έως σήμερα: Τα μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας και πολιτισμού και οι επιστημονικές, πολιτιστικές και επετειακές εκδηλώσεις. Τα μαθήματα σε όλα τα επίπεδα παραδίδονται δωρεάν και μπορούν να τα παρακολουθήσουν τόσο οι φοιτητές ως μάθημα επιλογής όσο και άτομα εκτός του πανεπιστημίου που επιθυμούν να μάθουν την ελληνική γλώσσα.

Περισσότερα...
 

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταεκβοντό- Το "ΑΘΗΝΑ" ήταν εκεί

Εκτύπωση PDF

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "Αθηνά" συνοδεία των εκπαιδευτικών τους παρακολούθησαν αγώνες Ταεκβοντό, στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών – Γυναικών που που διεξήχθησαν στο Βουκουρέστι από την 19η έως την 23η Νοεμβρίου 2015.Οι μαθητές μας, με την ένθερμη παρουσία τους, στήριξαν τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν στους παραπάνω αγώνες.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 4

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης