Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Δευτέρα 03 Αυγ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • photo 31.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg
 • anc.jpg
 • gr.jpg
 • photo 1.jpg
 • photo 2.jpg
Ρουμανία

Kοινή πολιτιστική εκδήλωση του Λεκτοράτου Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Al.I.Cuza και της Ελληνικής Κοινότητας του Ιασίου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Παρασκευή, 13 Νοέμβριος 2015 10:16
Εκτύπωση

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Casa de Cultura ''Mihai Ursachi'' στο Ιάσιο η κοινή πολιτιστική εκδήλωση του Λεκτοράτου Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Al.I.Cuza και της Ελληνικής Κοινότητας του Ιασίου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Περισσότερα...
 

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην κοινότητα της Βραϊλας

Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2015 08:23
Εκτύπωση
Με απόλυτη επιτυχία στέφηκε η προσπάθεια των μαθητών των ΤΜΓ στην ελληνικής κοινότητα της Βραϊλας της Ρουμανίας να αποδώσουν τα μεγάλα ιδανικά και τις εθνικές αξίες της μεγάλης επετείου του "ΟΧΙ"

Περισσότερα...
 

3ο Συνέδριο των Νεοελληνιστών των Βαλκανικών χωρών στο Βουκουρέστι

Τρίτη, 10 Νοέμβριος 2015 09:42
Εκτύπωση

Πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2015 στο Βουκουρέστι το 3ο Συνέδριο των Νεοελληνιστών των βαλκανικών χωρών, αφιερωμένο στη μνήμη του βούλγαρου νεοελληνιστή Yordan Poromanski. Θέμα του συνεδρίου ήταν «Ο ελληνισμός ως πολιτιστικός και οικονομικός παράγοντας στα Βαλκάνια (1453-20015): Γλώσσα, λογοτεχνία, τέχνη, κοινωνία».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 4

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης