Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Τετάρτη 23 Σεπ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • glossaellinikifeb.jpg
 • photo 1.jpg
 • anc.jpg
 • photo 31.jpg
 • gr.jpg
 • photo 2.jpg
Ουκρανία

Η Εθνική Επέτειος στο Κίεβο

Εκτύπωση PDF
kiev
 

Η Τεχνολογία στην Εκπαίδευση

Εκτύπωση PDF

Το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Έδρα Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφασης διοργανώνει κύκλο σεμιναρίων με θέμα "Η Τεχνολογία στην Εκπαίδευση". Σκοπός των σεμιναρίων είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χρήση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας.

tpe1

 

Ο Χορός του Ζαλόγγου από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Μαριούπολης

Εκτύπωση PDF

Αποκορύφωμα της εορταστικής εκδήλωσης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία έλαβε χώρα ανήμερα της επετείου, στην φιλόξενη αίθουσα τελετών του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης, αποτέλεσε το θεματικό δρώμενο «Χορός του Ζαλόγγου» από τους φοιτητές/τριες του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου. Εντυπωσιακές δραματικές σκήνες μετέφεραν όλους τους προσκεκλημένους στο ιστορικό γεγονός που συνέβη 18 χρόνια πριν την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Οι φοιτητές/τριες ως πραγματικοί επαγγελματίες ηθοποιοί, μετέδωσαν όλη τη δραματική ατμόσφαιρα του ιστορικού γεγονότος – μιας ομαδικής αυτοθυσίας ορεσίβιων γυναικών, της περιοχής Σουλίου, για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων.

Περισσότερα...
 

Α' προκριματική φάση της Πανουκρανικής Ολυμπιάδας μαθητών στη Νεοελληνική γλώσσα στη Μαριούπολη

Εκτύπωση

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 5/12/2015, με βάση την Ομοσπονδία των Ελληνικών συλλόγων της Ουκρανίας, η Α' προκριματική φάση της Πανουκρανικής Ολυμπιάδας μαθητών στη Νεοελληνική γλώσσα στη Μαριούπολη.

Περισσότερα...
 

Εκμάθηση Ελληνικών Παραδοσιακών χορών

Εκτύπωση PDF

Μεγάλη επιτυχία σημείωνουν τα μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών από τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής στα σχολεία της Ουκρανίας. Το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών όσο και των ενηλίκων είναι πολύ μεγάλο και οι επιδόσεις τους πραγματικά εντυπωσιακές!

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης