Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Τετάρτη 21 Οκτ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • photo 31.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg
 • photo 2.jpg
 • anc.jpg
 • photo 1.jpg
 • gr.jpg
Αρμενία

Ο Καζαντζάκης στο Ερεβάν

Εκτύπωση PDF
afisa
 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο ΕΡΕΒΑΝ

Εκτύπωση PDF

Στις 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ερεβάν Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τους φοιτητές του 4ου έτους του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα του Ερεβάν. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς της Ελλάδας.

2

Παρουσιάστηκαν από τους φοιτητές πέντε περιοχές: Κρήτη, Ήπειρος, Μακεδονία, Πόντος και Θράκη. Αναφέρθηκαν στους τρόπους εορτασμού και στις παραδόσεις των περιοχών αυτών, τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα, χόρεψαν τους παραδοσιακούς χορούς από κάθε περιοχή και πρόσφεραν στο τέλος της εκδήλωσης τα πατροπαράδοτα εδέσματα.

1Απολαύστε κάποιες στιγμές που μοιραστήκανε μαζί μας:


 

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Εκτύπωση PDF

Οι φοιτητές του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ερεβάν του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας

σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα της πόλης Ερεβάν ,

σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τμήματος Φιλολογίας ( 1 Alex. Manoogian street,0025, Erevan)

στις 18/12/2015 στις 16:30 μμ.

chr

 


Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης