Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Τετάρτη 21 Οκτ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • anc.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg
 • photo 2.jpg
 • gr.jpg
 • photo 31.jpg
 • photo 1.jpg
Βουλγαρία

Ελληνική Μελοποιημένη Ποίηση- Μέρος Β'

Εκτύπωση PDF

Στις 23 Μαΐου 2017 στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, αφιερωμένη στην Ελληνική Μελοποιημένη Ποίηση-ΜΕΡΟΣ Β', με τη συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος της Νεοελληνικής Φιλολογίας. Φέτος, γνωρίσαμε τους ποιητές Γιάννη Ρίτσο και Τάσο Λειβαδίτη και παρακολουθήσαμε τη συνεργασία τους με τον συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Η εκδήλωση περιελάμβανε αφηγήσεις σχετικά με τα σημαντικότερα εργοβιογραφικά στοιχεία των δύο ποιητών, αναφορές στα ιστορικά-πολιτικά συμφραζόμενα που επηρέασαν το έργο τους, καθώς και απαγγελίες ποιημάτων τους. Επίσης, παρουσιάστηκαν σε Power Point πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αντιπροσωπευτικά τραγούδια.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόξενος της Ελλάδας και ο Πρέσβης της Κύπρου.

8567

 

Ελληνική Μελοποιημένη Ποίηση

Εκτύπωση PDF

Στις 2 Ιουνίου 2016 στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, αφιερωμένη στην Ελληνική Μελοποιημένη Ποίηση, με τη συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος τηςΝεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου.Ο στόχος της προετοιμασίας της ήταν η γνωριμία των φοιτητών με τους Νομπελίστες Έλληνες ποιητές Γ. Σεφέρη και Οδ. Ελύτη, αλλά και με τον ποιητή Ν. Γκάτσο. Επιπρόσθετος στόχος της ήταν η επαφή με τους δύο διασημότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, τον Μ. Θεοδωράκη και τον Μ. Χατζιδάκι. Έτσι, μέσα από τη συνεργασία αυτών των ποιητών και συνθετών γνώρισαν το φαινόμενο "Μελοποιημένη Ποίηση", ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο του νεοελληνικού πολιτισμού.
Η εκδήλωση περιελάμβανε αφηγήσεις σχετικά με τα σημαντικότερα εργοβιογραφικά στοιχεία των ποιητών και των συνθετών, ιστορική αναδρομή του φαινομένου και απαγγελίες ποιημάτων. Επίσης, παρουσιάστηκαν σε Power Point πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αντιπροσωπευτικά τραγούδια.

 

Εθνική Επέτειος στη Σόφια...

Εκτύπωση PDF
sofia25
 

25η Μαρτίου στο Τ.Ε.Γ. Στάρα Ζαγόρας

Κυριακή, 19 Μάρτιος 2017 08:49 sgemarioup
Εκτύπωση PDF

Θα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά για μας αν παρευρισκόσαστε στη σχολική εορτή που θα παρουσιάσουμε με τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του Τ.Ε.Γ. Στάρας Ζαγκόρας για να γιορτάσουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου την Παρασκευή 24 Μαρτίου και ώρα 19:00 στην" Αίθουσα των Εθνών'.Επίσης το Σάββατο 25 Μαρτίου οι μαθητές θα καταθέσουν λουλούδια στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων αγωνιστών.

Με Εκτίμηση
Η εκπαιδευτικός
Μαρία-Μαρτίνα Στραγαλλάκη

 

Το "ΟΧΙ" στη Σόφια

Εκτύπωση PDF
oxi 2
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης