Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Τετάρτη 21 Οκτ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • photo 1.jpg
 • anc.jpg
 • photo 31.jpg
 • gr.jpg
 • photo 2.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg
Γεωργία

Ελληνική Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη στην Τιφλίδα

Εκτύπωση PDF

a1

 

 

Το Ινστιτούτο Κλασικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών της Τιφλίδας ανακοινώνει ότι από το Σεπτέμβριο του 2017 θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Ελληνική Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία των αποσπασμένων εκπαιδευτικών κ. Αγγελόπουλου Ιωάννη και κας Δημοπούλου Γεωργίας. Μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες αλλά και να ξεναγηθείτε στρον κατάλογο της βιβλιοθήκης, επισκεπτόμενοι το ιστολόγιο της βιβλιοθήκης:

http://greekbooksforkids.blogspot.com/

Καλές αναγνώσεις!

s2s1

 

25η Μαρτίου στην Τιφλίδα

Εκτύπωση PDF

Η Πρεσβεία της Ελλάδας πραγματοποίησε στις 26 Μαρτίου 2016 στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού «Οδυσσέας Δημητριάδης» μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μαθητές από σχολεία της Τιφλίδας και με τη καθοδήγηση του αποσπασμένου από την Ελλάδα Έλληνα εκπαιδευτικού κ. Ιωάννη Αγγελόπουλου απήγγειλαν ποιήματα και παρουσίασαν δρώμενα.

Στη γιορτή παρευρέθη ο Έλληνας πρέσβης κ. Γεώργιος Χατζημιχελάκης, η πρόξενος κ. Σουλτάνα Δημαράκη, ο Σύμβουλος Πρεσβείας κ. Γιώργος Ψιάχας, ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κ. Φώτης Τσιτλίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου "Οδυσσέας Δημητριάδης" κ. Μαντόνα Σαββίδη καθώς και πλήθος ομογενών. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Κέντρου "Οδυσσέας Δημητριάδης".

 

"Ελληνο-Γεωργιανές σχέσεις"

Εκτύπωση PDF

Στις 25 Μαρτίου του 2016 στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Τιφλίδας του Ιβ. Τζαβαχισβίλι, στο Ινστιτούτο Κλασικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών έλαβε χώρα εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου, ημέρα της ανεξαρτησίας του ελληνικού έθνους. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Οι Έλληνο-Γεωργιανές σχέσεις από το 1886 ως το 1920». Μέσα από φωτογραφίες και έγγραφα ντοκουμέντα έγινε μια προσπάθεια να ζωντανέψουν στη μνήμη όλα τα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα καθώς και οι κορυφαίοι πρωταγωνιστές αυτής της εποχής.

 

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου

Εκτύπωση PDF

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας, στην Τιφλίδα, γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου. Παρουσία του Έλληνα Πρέσβη, παιδιά, όλα τους μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Κέντρου "Οδυσσέας Δημητριάδης", παρουσίασαν με ενθουσιασμό ελληνικούς χορούς, απήγγειλαν και ερμήνευσαν τραγούδια.

Τη γιορτή επιμελήθηκε η πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου, κ.Μαντόνα Σαββίδη και ο αποσπασμένος στη Γεωργία έλληνας εκπαιδευτικός κ. Αγγελόπουλος Ιωάννης.

 

Επιστημονικό Συνέδριο 2015

Εκτύπωση PDF

Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου και των δασκάλων του Προγράμματος «Ελληνική Γλώσσα στα Γεωργιανά Σχολεία», κάθε χρόνο πραγματοποιείται το μαθητικό φεστιβάλ «Χρυσόμαλλο Δέρας», στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες μαθητές πάνω από 30 σχολεία.

Την άνοιξη του 2015 το φεστιβάλ αφιερώθηκε στη Μελίνα Μερκούρη και συγκεκριμένα με αυτό τιμήθηκαν και εορτάστηκαν τα 95 χρόνια από τη γέννησή της.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης