Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Κυριακή 31 Μαϊ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • gr.jpg
 • photo 1.jpg
 • photo 31.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg
 • photo 2.jpg
 • anc.jpg
Ρωσία

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 29η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εκτύπωση PDF

Το χρονικό διάστημα 7-11 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα η 29η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στην οποία η Ελλάδα υπήρξε τιμώμενη χώρα. Πλήθος διανοουμένων, συγγραφέων και ανθρώπων που ασχολούνται με τον χώρο του βιβλίου επισκέφτηκε το ελληνικό περίπτερο στη ρωσική πρωτεύουσα το οποίο οργάνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο μεταξύ άλλων περιλάμβανε συζητήσεις με την Άλκη Ζέη, τον Ευγένιο  Τριβίζά, συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, προβολές ταινιών. Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του Αρχείου Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα εργαστήρια ελληνικής γλώσσας που οργανωθήκαν στο φιλολογικό καφενείο του περιπτέρου από φοιτητές του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας.

Όλα τα τμήματα ελληνικής γλώσσας, πανεπιστημιακά και μαθητικά, με τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς κ. Εφραιμίδου Ινέσσα, Μαρούλη Διονύσιο και Παπαδοπούλου Γεωργία, συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις της ελληνικής αποστολής ενημερώνοντας κυρίως το ρωσικό κοινό που επισκέφτηκε την έκθεση για τους Έλληνες συγγραφείς και επιβλέποντας τα εργαστήρια ελληνικής γλώσσας. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές που μοιράστηκαν μαθητές και φοιτητές με τους συγγραφείς και τους προσκεκλημένους.

 

Το Νοβοροσίσκ και Γκελεντζικ γιορτάζει

Εκτύπωση PDF

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στην πόλη του Νοβοροσσίσκ και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου στο Γκελεντζίκ πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν μαθητές και σπουδαστές με ποιήματα ,τραγούδια και χορούς.

 

Διεθνές επιστημονικό Συνέδριο στο Λομονόσοφ

Εκτύπωση PDF

Στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους ΄΄Ρωσία – Ελλάδα 2016΄΄ έλαβε χώρα στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας Λομονόσοφ το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο ΄΄ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ΄΄ κατά το χρονικό διάστημα 5-8 Απριλίου. Στα εγκαίνια των εργασιών του συνεδρίου έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό. Συμμετείχε πλήθος επιστημόνων από διάφορες χώρες όπως Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα.

Περισσότερα...
 

Κρατικό Μουσείο Πούσκιν

Εκτύπωση PDF

Την Κυριακή, 20/03/2016 ,κατόπιν πρωτοβουλίας των αποσπασμένων εκπαιδευτικών εν Μόσχα, κ. Γ. Παπαδοπούλου, κ. Ι. Εφραιμίδου, κ. Δ. Μαρούλη, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των μικρών μαθητών του Τμήματος Μητρικής Γλώσσας στο Κρατικό Μουσείο Πούσκιν.

Περισσότερα...
 

Εγκαίνια Έκθεσης

Εκτύπωση PDF

Στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, με την ευτυχή συγκύρια του αφιερωματικού έτους Ρωσίας-Ελλάδας 2016, την 1η Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Η έκθεση απευθύνεται σε παιδιά και στηρίζεται σε διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες (αγγειοπλαστική, ζωγραφική, εκπαιδευτικές ταινίες κ.α.).

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 5

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης