Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Παρασκευή 03 Ιουλ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • photo 1.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg
 • photo 31.jpg
 • gr.jpg
 • anc.jpg
 • photo 2.jpg
Ρωσία

Μάθημα για την Αρχαία Ελλάδα στη Μόσχα

Εκτύπωση PDF

Κατόπιν προσκλήσεως Ρωσίδας εκπαιδευτικού που διδάσκει το αντικείμενο της ιστορίας σε δημοτικό σχολείο της Μόσχας, ο αποσπασμένος φιλόλογος Μαρούλης Διονύσιος παρέδωσε ένα μάθημα για την αρχαία Ελλάδα στους μικρούς μαθητές στα ρωσικά και αγγλικά, αφού οι μαθητές δεν ομιλούν την ελληνική γλώσσα. Παρουσιάστηκαν εικόνες για την αρχαία ελληνική ιστορία με επεξηγηματικά σχόλια. Ο εκπαιδευτικός έθεσε ως κύριο διδακτικό στόχο να προβάλει την ελληνική γλώσσα.

Περισσότερα...
 

Ο Τέταρτος μάγος...μάγεψε στη Μόσχα

Εκτύπωση PDF

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Ελένη Μιχαλοπούλου άνοιξε και φέτος το φιλόξενο σπιτικό της και οι μαθητές/τριες των Τ.Ε.Γ. παρουσίασαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή με θέμα τον "Τέταρτο μάγο" με την επιμέλεια της αποσπαμένης εκπαιδευτικού κ. Παπαδοπούλου Γεωργίας.

Περισσότερα...
 

Ο Σωκράτης στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας

Εκτύπωση PDF

Την Τρίτη 7 Δκεμβρίου 2015, στο χώρο του Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Μόσχα παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση "Σωκράτης τώρα" με πρωταγωνιστή το βραβευμένο με Emmy ηθοποιό Γιάννη Σιμωνίδη. Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα σε συνεργασία με το τμήμα Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου προσκάλεσαν τον εν λόγω ηθοποιό,

Περισσότερα...
 

Τα ελληνικά στο Νοβοροσσίσκ

Εκτύπωση PDF

Απόσπασμα από το περιοδικό "Νέα Ζωή", Νοέμβριος 2015

 

Τα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας στη πόλη Νοβοροσσίσκ ξεκίνησαν το Απρίλιο του 2014. Τότε σχηματίστηκαν τρεις κύριες ομάδες για τη μελέτη της γλώσσας. Παιδιά διαφορετικών ηλικιών Δημοτικού Σχολείου συγχωνεύθηκαν σε μία ομάδα. Επίσης σχηματίσθηκαν δύο τμήματα για ενήλικες, ανάλογα με το επίπεδο των γνώσεων και τη δυνατότητα επίσκεψης. Αρχικά,
Περισσότερα...
 

Εκδήλωση στο Ρωσικό Γυμνάσιο Μητροπολίτη Πλάτωνα

Εκτύπωση

Εκδήλωση στο Ρωσικό Γυμνάσιο Μητροπολίτη Πλάτωνα (Λειτουργεί υπό την αιγίδα του ορθόδοξου Μοναστηριού Αγίου Νικολάου). Η εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ πραγματοποιήθηκε ανήμερα στο χώρο του σχολείου.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 5

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης