Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Τετάρτη 21 Οκτ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • photo 1.jpg
 • photo 31.jpg
 • photo 2.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg
 • gr.jpg
 • anc.jpg
Σερβία

Στον Πύργο Νέμποϊσα

Εκτύπωση PDF

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Βελιγραδίου πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Πύργο Νέμποϊσα, τόπο μαρτυρίου του αγωνιστή Ρήγα Φεραίου και των συντρόφων του. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον εκπαιδευτικό κ.Κωστόπουλο Κωνσταντίνο και ακολουθώντας τις παράλληλες γραμμές της ελληνικής, σερβικής και παγκόσμιας ιστορίας μέσα από διαδραστικά βίντεο κατέληξαν στην πανευρωπαϊκή σημασία του έργου του Ρήγα. Περισσότερες πληροφορίες για τον Πύργο Νέμποϊσα: http://kulanebojsa.rs/?lang=el

 

Επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο Βελιγραδίου

Εκτύπωση PDF
Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνογραφικό Μουσείο Βελιγραδίου πραγματοποίησε το ΤΕΓ Βελιγραδίου με αφορμή την έκθεση Ναϊφ ζωγραφικής Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών από την ιδιωτική συλλογή Χρήστου και Πόλυς Κολλιαλή. Το συγκεκριμένο είδος τέχνης χαρακτηρίζεται από απλοϊκότητα, αφέλεια και παιδικότητα και η παραπάνω συλλογή περιλαμβάνει έργα με ποικίλη θεματολογία από την ελληνική ιστορία, την παράδοση, την καθημερινή ζωή στην πόλη και στην ύπαιθρο της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν από τον εκπαιδευτικό κ.Κωστόπουλο Κωνσταντίνο, ενημερώθηκαν για την τεχνοτροπία που ακολούθησαν οι καλλιτέχνες και γνώρισαν από διαφορετική σκοπιά τα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας.
 

Η γαλανόλευκη θα κυματίσει για την 25η Μαρτίου

Εκτύπωση PDF
ser
 

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Βελιγράδι

Εκτύπωση PDF

Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας Βελιγραδίου

σας προσκαλούν στην

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016και ώρα 18:00

στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Συμμετέχει η παιδική χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου σερβο-ελληνικής φιλίας Ίριδα

υπό την καθοδήγηση της κυρίας Aleksandra Garunović.

 

oxi 3-page-001

 

Παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες στο Βελιγράδι

Εκτύπωση PDF

Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Σχολείου Βελιγραδίου και των αποσπασμένων εκπαιδευτικών κ. Στρογγύλλη Μαρίας και Πράπα Ιωάννη πλημμύρισε η πρωτεύουσα της Σερβίας με παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες και χορούς. Το Ελληνικό Σχοελίο Βελιγραδίου άνοιξε τις πύλες του και φιλοξένησε την Κρητική Αδελφότητα Ν. Σερρών "Το Αρκάδι" στις 9 και 10 Απριλίου σε δύο επιτυχημένες μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης