Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Τετάρτη 21 Οκτ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • photo 1.jpg
 • gr.jpg
 • photo 2.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg
 • photo 31.jpg
 • anc.jpg
Νέα από τις Ελληνικές Κοινότητες

Η 25η Μαρτίου στην Ελληνική Κοινότητα Ιζβουάρελε και Τούλτσεας

Εκτύπωση PDF

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης στις Ελληνικές Κοινότητες της Τούλτσεας και Ιζβουάρελε στις 24 Μαρτίου 2017. Μαθητές, γονείς, φίλοι των κοινοτήτων μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων τίμησαν τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης καθώς και τα ιδεώδη της παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου & Νηπιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Γιαννέλη-Θεοδοσιάδη, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση.

Αναλυτικό ραπορτάζ των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο εδώ.

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες!

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

Εκτύπωση PDF
buc
 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Εκτύπωση PDF
ar1

Ένα όνειρο του ελληνοβουλγαρικού Συνδέσμου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – γέφυρα φιλίας, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Η μετάφραση και έκδοση ελληνικού παιδικού βιβλίου στα βουλγαρικά και αντιστοίχως βουλγαρικού παιδικού βιβλίου

στα ελληνικά με κοινό θέμα που να φέρνει τα παιδιά και τους γονείς των δύο χωρών, ακόμα πιό κοντά.

Η πρώτη επαφή είναι πλέον γεγονός. Το Σάββατο, 19.11.2016, στην έδρα του Συνδέσμου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ,

Υποδεχτήκαμε την γνωστή ελληνίδα συγγραφέα Έλενα Αρτζανίδου. Το ταξίδι αρχίζει!

Με την ευκαιρία της επίσκεψης της συγγραφέα Έλενας Αρτζανίδου στη Βουλγαρία (μετά από δέκα χρόνια), όλοι οι Σύλλογοι γονέων των ελληνικών σχολείων και φυσικά οι έλληνες εκπαιδευτικοί με πολύ χαρά εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία για να ανταλλάξουμε εμπειρίες με την ελληνίδα συγγραφέα και να συνδιοργανώσουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, το ¨παιχνίδι¨ της δημιουργικής γραφής προς όφελος των παιδιών των ελληνικών σχολείων. Η εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας για την νοτιοανατολική Ευρώπη, Συντονίστρια εκπαίδευσης κυρία Ταμίσογλου, αγκάλιασε αμέσως το εγχείρημα και με βίντεο μήνυμα εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της στο όλο έργο.

 

Τμήμα Προσχολικής Αγωγής στο Σύλλογο Ελλήνων Μαριούπολης

Εκτύπωση PDF

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 έγινε η έναρξη του τμήματος προσχολικής αγωγής στην Ελληνική Γλώσσα με τη συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Μαριούπολης, του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μαριούπολη και του Συντονιστικού Γραφείου. Το τμήμα απευθύνεται τόσο σε ελληνόγλωσσα όσο και σε αλλόγλωσσα παιδιά νηπιακής ηλικίας που θέλουν να μάθουν και να εξελίξουν τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα και πολιτισμό. Τα μαθήματα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα την οποία εξόπλισε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη.

pre

 

Εγκαίνια του Ελληνο-Βουλγαρικού Συνδέσμου Γέφυρα Πολιτιμσού "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ"

Εκτύπωση PDF

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με προσέλευση πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Ελληνο-Βουλγαρικού Συνδέσμου "Αριστοτέλης"- Γέφυρα Πολιτισμού στη Σόφια της Βουλγαρίας στις 2 Ιουνίου 2016.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 3

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης