Συντονιστές ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό

Η εποπτεία της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό ασκείται από συντονιστές εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούν συμβουλευτικά ή εποπτικά και διοικητικά καθήκοντα σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και το εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή ευθύνης τους.

Το έργο των συντονιστών αφορά τους ακόλουθους τομείς  και περιλαμβάνει την άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων:

Συμβουλευτικός - επιστημονικός - διδακτικός τομέας

Παιδευτική και συμβουλευτική εργασία για τους αποσπασμένους από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ή τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται από τις τοπικές αρχές ή φορείς και παρέχουν ελληνική παιδεία στο εξωτερικό.

Διοικητικός - κοινωνικός - μορφωτικός τομέας

Διοίκηση των σχολικών μονάδων ή τομέων ποικίλων τύπων και μορφών εκπαίδευσης και παιδείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς των χωρών υποδοχής.

Συνεργασία με τις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές και το μορφωτικό εκπαιδευτικό σύμβουλο για την εφαρμογή της ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Συνεργασία με τις ελληνικές κοινότητες και τις ομοσπονδίες τους, με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες, με τους συλλόγους γονέων, με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, με τις εθνικοτοπικές και άλλες ενώσεις Ελλήνων του εξωτερικού. Για την ενίσχυση, το συντονισμό και τη στήριξη των ενεργειών που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

Γόνιμη επικοινωνία και συνεργασία με τις ξένες διοικητικές - σχολικές, κυβερνητικές και κοινοτικές αρχές για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Εποπτικός τομέας

Εποπτικό και καθοδηγητικό έργο για την εφαρμογή των διοικητικών, παιδαγωγικών και άλλων οδηγιών και αποφάσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου με κατάλληλες εισηγήσεις για τη χάραξη εθνικής - εκπαιδευτικής πολιτιστικής πολιτικής στο εξωτερικό.

Το Γραφείο
Τετάρτη 21 Οκτ 2020
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default style
 • blue style
 • green style
 • red style
 • orange style
 • gr.jpg
 • glossaellinikifeb.jpg
 • photo 1.jpg
 • photo 31.jpg
 • anc.jpg
 • photo 2.jpg

Δραστηριότητες

Σε εκπαιδευτικές μονάδες της Μόσχας

Εκτύπωση PDF

Σε εκπαιδευτικές μονάδες της Μόσχας βρέθηκε η Συντονίστρια Εκπαίδευσης κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 17 Μαρτίου προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους. Η Συντονίστρια είχε συνομιλίες με επιτόπιους εκπαιδευτικούς και επισκέφθηκε το Κρατικό Πανεπιστήμιο Μόσχας "Λομονόσοφ" καθώς και το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σέχεων Μόσχας όπου συνομίλησε με τους διδάσκοντες καθηγητές και με τον Aντιπρύτανη. Αναφορά στην επίσκεψη έκανε το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων στην ιστοσελίδα του αναφέροντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

 

Ημέρες ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Εκτύπωση PDF

Στο πλαίσιο του εορτασμού του 2017 ως έτος "Νίκου Καζαντζάκη", το Γραφείο μας σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη και το Κρατικό Πανεπιστήμιο Μαριούπολης οργανώνει στις 4 και 5 Απριλίου 2017 με τον τίτλο "Ημέρες Καζαντζάκη".

kaz

 

Για την παγκόσμια μέρα της Γυναίκας

Εκτύπωση PDF
woman
 

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών σε εκπαιδευτικές μονάδες της Μαριούπολης

Εκτύπωση PDF

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στη Μαριούπολη από τις 18-20 Φεβρουαρίου 2017, ο Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς-Νικολάου Κουίκ συναντήθηκε με τους αποσπασμένους και τους ομογενείς εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν την ελληνική γλώσσα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής της Μαριούπολης και ξεναγήθηκε στη σχολική μονάδα του χωριού Σαρτανά, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Μαριούπολης και στα τμήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας του Συλλόγου Ελλήνων Μαριούπολης. Με ιδιαίτερη χαρά κάθισε ως μαθητής στο θρανίο και συνομίλησε με μαθητές και μαθήτριες. Σε συνάντηση που είχε με τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης ενημερώθηκε για τα θέματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στις χώρες ευθύνης της και για τις δράσεις του Συντονιστικού Γραφείου Μαριούπολης.

Μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο κ. Υφυπουργός εξέφρσε την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην περιοχή, για την αρμονική συνεργασία μεταξύ αποσπασμένων και ομογενών εκπαιδευτικών και τη συμπαράστασή του στο έργο που επιτελείται από το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Μαριούπολης.

 

Σεμινάρια Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

Εκτύπωση PDF

Το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Έδρα Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης διοργανώνει σεμινάρια εισαγωγής στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσα. Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εισαγωγή των συμμετεχόντων στην αρχαία ελληνική γλώσσα, η αποτίμηση της αξίας της, τόσο γλωσσολογικά όσο και πολιτιστικά, και η εξοικείωσή τους με την αρχαία ελληνική γραμματεία. Τα σεμινάρια είναι ανοικτά προς το κοινό της Μαριούπολης και θα συμμετέχουν καθηγητές της Έδρας, φοιτητές, εκπαιδευτικοί ελληνικής γλώσσας και φιλέλληνες.

acpost

 

Σελίδα 1 από 4

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας

Σκυταλοδρομία Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά

Analog Clock

Η βιβλιοθήκη μας: Μετανάστευση-Προσφυγιά

Το τραγούδι "Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά" αποτελεί

δημιουργία του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου "ΑΘΗΝΑ"

σε συνεργασία με 11 σχολικές μονάδες του εξωτερικού

Ενημέρωση ιστοσελίδας: Συντονιστικό Γραφείο Μαριούπολης